Antoni Gaudí

A banda de l’anècdota del naixement, conèixer la relació entre Gaudí i Riudoms és important per descobrir les pautes essencials que marcaren el jove Gaudí i que el portaren a desenvolupar la seva personal visió de l’art.

Gaudí és un producte únic que fou capaç de concebre les seves obres de manera tridimensional i global amb una barreja de saviesa natural i científica.

Tot això foren comprensions que li vingueren d’unes primeres dècades d’observació i estudi a la seva terra i del reforç que tingué de persones properes, com el seu pare.

El seu geni multidisciplinar va fer que trobés un aprofitament nou de materials tradicionals i de tècniques artesanals, així com una explicació científica de la gran qualitat arquitectònica d’estructures orgàniques i naturals.

El paradigma de tot això podria ser l’ús de l’arc catenari per mitjà de la maqueta estereofunicular, encara que el seu ventall de noves solucions és impressionant; per això val la pena arribar-se fins a Riudoms i descobrir els motius que el serviren d’inspiració.